Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Gandacul puturos marmorat este o insecta daunatoare plantelor. Oricat de respingatoare ar parea cand sunt prin preajma noastra, adevaratul impact al acestor insecte este asupra culturilor - sunt atacate livezile cu precadere, de mere, pere, piersici, dar si culturile de gradina, porumb, vita-de-vie sau soia. Se hraneste cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, fatadele acoperite de plante agatatoare.
› vrei mai multBancul zilei
Andrei Marga se duce in magazinul Victoria sa isi cumpere cravate si camasi. Dupa ce isi cumpara cravate, vrea sa ii dea 50.000 spaga vinzatorului, insa acesta refuza:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru, pentru ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sint in invatamint.
Nervos, Marga se duce la raionul de camasi. Isi cumpara citeva camasi si vrea sa ii dea spaga 50.000 vinzatorului, care il refuza:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru, ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sint in invatamint, ii spune vinzatorul.
Super-nervos, Marga iese din magazin si vede un cersetor in fata magazinului. Se gindeste putin si vrea sa ii dea 100.000 de lei cersetorului. La care acesta ii spune:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru...
Deja cu nervii la pamint, Marga il intrerupe:
- Sa nu spui ca si tu ai fost profesor universitar.
- Nu, ii raspunde acesta, eu chiar sint profesor universitar, dar am o fereastra acum.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RE_ REZENT_ TIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
2 noiembrie 1919
In Romania au loc pentru prima oara alegeri parlamentare
La 2 noiembrie 1919 incep alegerile parlamentare pentru Adunarea Deputatilor (2-4 noiembrie) si pentru Senat (7-9 noiembrie) pe baza votului universal la care, pentru prima oara, cetatenii din toate provinciile romanesti aleg un singur Parlament al Romaniei. in iulie 1917, Constitutia Romaniei a fost modificata, introducindu-se votul universal, egal, direct, secret si obligatoriu pentru toti cetatenii (barbati) de la 21 de ani in sus. Cetatenii primeau certificat de alegator; cei care nu-si exercitau "fara temei legitim" dreptul de vot erau amendati cu sume variind intre 20 si 50 de lei.