Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Aceasta zi poate deveni foarte eficienta pentru tine, daca ai destula rabdare si tenacitate. S-ar putea ca acest lucru sa iti dea multe batai de cap, deoarece stai cam prost la acest capitol. Tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi si sa te focusezi doar asupra acestui lucru, sa nu te pierzi cu firea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare desert de pe Pamant este Sahara. Acesta are o suprafata de circa 7.000.000 km patrati si ocupa aproape in intregime partea de nord a continentului african si o mare parte din Egipt, 85% din populatia Egiptului fiind nevoita sa locuiasca in jurul Nilului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un rege viziteaza o inchisoare, porunceste sa fie adusi in fata lui toti detinutii, unul cate unul si le pune, chiar el,aceeasi intrebare:
- Spune-mi, de ce ai fost intemnitat? Ce nelegiuiri ai facut?
Iar toti raspundeau:
- Dar n-am facut nimic! N-am comis nici o crima, maria ta! Sunt nevinovat! Sunt aici din greseala! Sunt victima unei nedreptati!
Fireste, regele nu crede o vorba din ce spun ei. Ghiceste usor cat de lipsite de sinceritate sunt toate aceste proteste.
Totusi, unul dintre detinuti ii spune:
- Maria ta, e adevarat, am comis o faradelege si merit sa fiu aici. Am furat si am fost violent. Le-am facut rau semenilor mei, recunosc. Noaptea nu pot sa dorm si ma rod remuscarile.
Regele cheama paznicii si striga:
- Eliberati-l pe acest criminal! Imediat! Nu care cumva sa-i corupa pe toti sarmanii nevinovati care se afla aici!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ R_ _ CHIA_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult