Distractie
Horoscopul zilei
Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.
› vrei zodia taCultura generala
Sangele homarului este albastru deschis.
› vrei mai multBancul zilei
Cinci olteni vin la Bucuresti sa se angajeze gardieni publici. La prezentare, comisia le spune sa iasa in curte si sa isi masoare inaltimea. Ies astia si se chinuie sa se urce unul in carca altuia, toti cinci, dar pe la trei, patru mereu cadeau. Trece un moldovean pe acolo si ii intreaba.
- Ai si fasiti ai aisi?
- Pai uite, bai vericule, ca vrem sa ne angajam si ne-au zis astia sa ne masuram inaltimea si nu putem sa stam unul peste altul sa ne masuram.
- Pa di ci nu va puniti voi icisa intinsi unu cu chisioarili la capu lu selalat si masura-tza-va asa.
- Bai, adica tu ne crezi prosti. Astia ne-au zis sa ne masuram inaltime, nu lungimea.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ PR_ Z_ N_ A_ IV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.