Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Libelulele isi depun ouale in apa, iar cand se transforma in nimfe, acestea traiesc in mediul acvatic pana la doi ani. In timpul petrecut in aceasta stare, vaneaza insecte mici si larve, in special de tantar. In functie de temperatura apei si de cantitatea de hrana, unele specii pot sta in stadiu de nimfa chiar si cinci ani; vor naparli de 10 sau mai multe ori si pe masura ce cresc se pregatesc sa se indrepte spre suprafata apei si sa se transforme in libelule firave si gratioase.
› vrei mai multBancul zilei
Fiindca erau facute proaste, blondele dintr-un oras se duc la primar si ii spun: Domn'le noi nu mai vrem sa fim facute proaste de catre cetateni si propunem sa se adune intr-o zi oamenii care ne-au facut proaste si sa le aratam ca nu suntem asa. Zis si facut : Se aduna tot orasul pe stadion si sunt 3 blonde carora li se pune o intrebare; Primarul o intreaba pe prima cat face 2+3 si ea se gandeste si zice 4.
"Gresit" zice primarul si blondele din public: inca o sansa, inca o sansa!!!
O intreaba pe a doua blonda acelasi lucru si aceasta raspunde la randul ei gresit , din nou blondele din public striga inca o sansa !! Si primarul le da ultima sansa si o intreaba pe a treia blonda cat face 2+3 si aceasta se gandeste si intr-un final zice 5 la care blondele din public: inca o sansa , inca o sansa!!!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ A_ _ IARI_ AR_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.