Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi o sa ai ocazia de a vizita anumite locuri speciale si sa cunosti oameni deosebiti. Te gandesti totusi ca in aceasta perioada e mai bine sa eviti socializarea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Clorofluorcarbonatii sunt substante care, ajunse in atmosfera, se descompun, printre altele, in clorina. Un singur atom de clorina poate sa distruga mai mult de 100.000 de molecule de azot.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pentru cei preocupati de greutate, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii. Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii conflictuale despre nutritie.

1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.

2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.

3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.

4. Italienii beau mult vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.

5. Nemtii beau foarte multa bere si consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.

CONCLUZIA:

Mancati si beti tot ce vreti. Se pare ca faptul ca vorbiti engleza e ceea ce va omoara.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

C_ _ F_ _ _ _ _ _ L_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor

La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.


Tsunami


Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).

› vrei mai mult