Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hylonomus este cea mai veche reptila care a existat pana acum pe Pamant. Aceasta reptila de talie mica, printre primele cunoscute, a trait acum 320 de milioane de ani in Canada. Arata precum o soparla din zilele noastre, fiind primul animal care s-a adaptat in totalitate vietii in mediul terestru. Spre deosebire de amfibieni, care nu isi puteau depune ouale decat in apa, aceasta isi depunea ouale pe pamant, in locuri umede si adapostite, deoarece ouale erau prevazute cu coaja, facand posibila dezvoltarea acestora chiar si in cele mai secetoase conditii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie cu un copil in brate se urca in autobuz. Soferul zice:
Aoleu,asta e cel mai urat copil pe care l-am vazut vreodata!
Femeia se duce in spatele autobuzului si se aseaza pe scaun spumegana de nervi. Se intoarce catre pasagerul de alaturi si ii zice:
Soferul asta m-a jignit foarte rau.
La care individul spune:
Mai bine va duce-ti chiar acum sa-i spune-ti vreo doua si in timpul asta va tin eu maimuta.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ RUNC_ IA_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult