Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Vei avea parte de o confruntare intensa in cursul acestei zile. Daca vei simti ca adversarul tau nu este dispus sa faca niciun pas inapoi, trebuie sa iti evaluezi sansele de castig intr-un mod cat mai realist, si abia apoi sa actionezi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Durata medie de viata a copacilor in raza orasului este de doar 8 ani. In comparatie, durata maxima de viata a copacilor in mediul lor natural: marul pana la 200 de ani, parul pana la 300 de ani, pinul european pana la 500, stejarul pana la 1000 de ani sau ienuparul pana la 1500 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se duce directorul de la Coca-Cola la Papa de la Vatican si ii zice: Papa daca schimbi versul "Painea noastra cea de toate zilele" in "Cola noastra cea de toate zilele" iti dau 1 milion de dolari.
Papa ii zice ca e nesimtit si ii zice sa plece.
Nu se lasa si vine si a 2-a zi.
-Papa, daca schimbi versul iti dau 10 milioane de dolari
Papa iar ii zice ca e nerespectuos.
Nu se lasa si vine si a 3-a zi:
-Papa daca schimbi versul donez bisericii 100 miliarde de dolari...
La care Papa se gandeste, ridica receptorul si-si intreaba secretarul:
-Draga, cand expira contractul cu fabrica de paine?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MAGH_ AR_ ZARE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult