Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


E posibil sa primesti un pont de cum sa faci niste bani foarte usor. Te vei gandi apoi la cum o sa cheltuiesti banii pe care crezi ca ii vei obtine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic XVI, la Versailles, in 1703 si era folosit doar de rege personal.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
- Doamna, dar sunt puse invers...
Intr-adevar, erau pe picior gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand iar cizmulitele erau incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia.
Insa atunci baietelul a zis:
- Cizmulitele astea nu sunt ale mele!
In loc sa strige la el, educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
- Sunt cizmulitele fratelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca... Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
- Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!
Raspunsul:
- Le-am bagat in cizmulite, ca sa nu le pierd...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPREZEN_ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult