Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Vei avea parte de o confruntare intensa in cursul acestei zile. Daca vei simti ca adversarul tau nu este dispus sa faca niciun pas inapoi, trebuie sa iti evaluezi sansele de castig intr-un mod cat mai realist, si abia apoi sa actionezi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista cazuri neobisnuite si ciudate de lactatie la om. Se cunosc cazurile din Polinezia, unde femeile isi alapteaza copii pana la 6 ani, iar anumite triburi de inuiti (eschimosi) inregistreaza destul de des cazuri de alaptare pana la varsta de 10-12 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barman era atat de sigur ca e cel mai puternic om din zona incat a pus in bar un afis cu un pariu permanent: cine poate sa mai stoarca o picatura dintr-o lamaie stoarsa de el primeste bautura gratis pe viata.
Intr-o zi apare un prapadit slab si cu ochelari si spune:
- As vrea ss incerc si eu!
Dupa ce s-au potolit rasetele, barmanul ia o lamaie, o stoarce si i-o da omului. Acesta o ia, o strange si mai stoarce cinci picaturi din ea, lasand muta pe toata lumea din bar. Barmanul, stupefiat, accepta ca a pierdut si il intreaba pe om:
- Unde lucrezi? Tai lemne, ridici greutati sau ce faci?
- A, nu, sunt contabil la fisc.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ GH_ _ R_ Z_ RE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult