Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
Trei betivani stateau in
Trei betivani stateau intr-un bar dintr-o gara. Trenul suna de plecare.
Unul din ei zice:
- Mai avem timp de un rand.
Mai comanda ei un rand si, pana sa-si dea seama, trenul porneste. Cei trei fug dupa el. Primul se agata, il ajuta si pe al doilea sa se urce. Al treilea se opreste, isi trage rasuflarea si incepe sa rada in hohote.
Un om care trecea pe acolo il intreaba:
- De ce razi, omule! Urmatorul tren e abia la 4.
La care omul raspunde:
- De fapt, cei doi au venit sa ma conduca la gara!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ C_ I_ I_ _ _ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
28 ianuarie 1865
S-a intemeiat Societatea culturala "Ateneul Roman"
La 28 ianuarie 1865 se intemeia Societatea culturala "Ateneul Roman", din initiativa lui Constantin Esarcu, Nicolae Kretzulescu si V.A. Urechia.