Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU ofera un mediu propice pentru om. Oricine ar ajunge acolo ar arde instantaneu pe timpul zilei. Pe timpul noptii ar ingheta. Temperaturile pe timpul zilei ajung la 427 de grade Celsius si noaptea la -183 de grade Celsius. Daca planeta ar fi totusi colonizata, din cauza lipsei atmosferei, oamenii ar fi bombardati de meteoriti. Planeta neavand atmosfera nu are nici fenomene meteo. Fotografiile realizate de sonda Messenger au indicat faptul ca la polii planetei Mercur exista apa inghetata ce rezista in aceasta forma pentru ca se afla mereu in intuneric. Gravitatia mult prea mica a acestei planete (aproximativ 38 la suta din cea a Pamantului) ar face ca oamenii sa piarda masa musculara, sa li se micsoreze picioarele si sa li se deregleze inima. Totodata, oamenii ar face osteoporoza, iar calciul din oase ar ajunge in sange, putand duce la constipatie, pietre la rinichi si chiar depresie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care e Culmea CUTREMURULUI? Sa urci cu liftu si sa cobori cu tot Apartamentul

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPRE_ E_ _ A_ IV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1851
Apare romanul "Moby Dick"

La 18 octombrie 1851 romanul "Moby Dick" de Herman Melville apare la Richard Bentley in Londra. Este considerat a fi o capodopera a literaturii universale. Romanul istoriseČ™te aventurile capitanului Ahab al navei Pequod, obsedat de dorinta de a ucide legendara balena alba, Moby Dick, care ii cauzase pierderea unei gambe. Povestitor este un membru al echipajului, Ishmael. intr-un eseu publicat in 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. 

› vrei mai mult