Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


In aceasta dimineata nu ai chef de nimic. Si totusi apropiatii ti-au facut deja programul. Fa un dus revigorant si obisnuieste-te cu ideea ca trebuie sa intri in jocul lor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Gecoul zidurilor - este o soparla din familia geconidelor, avand partea inferioaraa degetelor acoperita cu o pernita adeziva nedivizata, in forma de frunza. Traieste in tarile din jurul Marii Mediterane. Aceasta soparla lunga de 12-18 cm e intanlita pe stanci si ziduri. Adesea intra in locuintele oamenilor. Urca pe geamuri, pereti si plafoane. Distruge un numar mare de muste, de tantari si de aceea este protejata de populatia locala si introdusa in hoteluri in locul hartiei de muste. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un bar la marginea orasului trei soareci vorbesc intre ei. Primul bea o gura de Jack Daniels, tranteste paharul si incepe:
- Cand eu gasesc o cursa de soareci, ma asez pe spate, desfac siguranta cu piciorul si o prind intre dinti. Fac asa vreo 50 de exercitii abdominale - asa ca aperitiv - si apoi dispar cu branza.
Cel de al doilea bea o portie dubla de Bloody Mary, tranteste paharul si zice:
- Eee, da. Io, cand vad otrava de soareci, o adun toata si o car acasa.
Acasa o macin si in fiecare dimineata iau o portie cu cafea, asa sa am energizant pentru restul zilei.
Dau din cap si se intorc catre cel de-al treilea. Asta calm, suspina:
- Ma, io n-am timp aici de prostii, ma duc acasa sa bat pisica.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ UNC_ _ A_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult