Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

O mie de persoane renunta zilnic la fumat. De ce renunta? Pentru ca mor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O poveste evreiasca spune ca un sarac a gasit odata o punga cu 500 de ruble, suma care, la vremea respectiva, era o mica avere. Afland ca omul cel mai bogat din sat isi pierduse punga si ca oferea aducatorului 50 de ruble recompensa, omul i-a dus punga.
Bogatanul a numarat banii din punga, s-a incruntat si a spus saracului:
- Mda, vad ca te-ai servit deja. In punga mea erau 550 de ruble, iar acum nu mai sunt decat 500. Asa ca nu-ti mai datorez nici o recompensa.
Saracul, furios, l-a insfacat pe bogat si l-a dus in fata rabinului, unde fiecare si-a povestit versiunea lui. Rabinul i-a vorbit mai intai celui bogat:
- Sunt convins ca spuneti adevaraul, i-a spus el. Un om ca dumneavoastra nu ar putea sa minta.
Bogatul incepe sa se bucure si saracul sa se indigneze, cand rabinul s-a intors spre acesta din urma si i-a intins punga, spunandu-i:
- Tu, pe de alta parte, esti un om cinstit. Daca erai necinstit, ai fi pastrat punga.
Apoi, intorcandu-se iarasi catre bogatan, a incheiat:
- Prin urmare, punga pe care a gasit-o el nu este a dumneavoastra. Asa ca poate sa o pastreze pana cand i-o va cere adevaratul proprietar.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ R_ _ CHIA_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 octombrie 1818
Voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia

La 11 octombrie 1818 ( 29 septembrie 1818 dupa calendarul vechi) voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia. A devenit faimos pentru felul cum a parasit domnia, pentru codul de legi din Valahia care ii poarta numele (Legiuirea Caragea), pentru politicile sale fiscale excesive, dar si pentru masurile efective luate importriva unei mari epidemii de ciuma bubonica, izbucnita in anul 1813, la un an de la urcarea sa pe tron (Ciuma lui Caragea). Cat timp s-a aflat pe tronul Tarii Romanesti, Caradja a reusit sa stranga o avere uriasa. Temandu-se de o interventie a turcilor, Caradja a fugit din tara. Toate podurile de la Bucuresti la Brasov au fost distruse, ca nicio forta urmaritoare sa nu-l mai ajunga. Caradja isi pregatise cu grija fuga, trimitand din timp mari sume de bani in Elvetia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei. Dupa cateva saptamani de la intrarea in Brasov, Caradja si apropiatii sai au plecat catre Peninsula Italica si s-au stabilit la Pisa. A donat mari sume de bani miscarii nationale grecesti Eteria, cat si terenuri orasului Atena, unde si-a petrecut restul vietii, traind din averea acumulata in tara Romaneasca. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult