Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Melcii africani uriasi reprezinta cea mai mare specie de melci de pe planeta, avand cochilii ce pot creste pana la 30 de centimetri in lungime si 15 centimetri in diametru. Apetitul lor insatiabil pentru orice tip de plante si fructe ii transforma pe melcii uriasi in daunatori redutabili ai teritoriului in care se afla. Nu se dau in laturi de la a consuma nici macar tencuiala si vopseaua de pe peretii cladirilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul se plimba prin padure purtand sapca. Ursul in fiecare zi cand il vedea il batea pe motiv ca poarta sapca. Iepurasul s-a dus la leu si i-a povestit. Leul l-a chemat pe urs spunandu-i sa gaseasca alt motiv. Iepurasul intre timp asculta la usa. Leul:-Ba ursule tu esti prost! Ba cand il vezi pe iepuras ii ceri o tigare ca sti ca el nu fumeaza. Daca cumva are tigari ii ceri cu filtru, daca are ii ceri fara filtru, daca cumva are de amandoua ii ceri si un foc, daca are bricheta ii zici ca vroiai chibrit si invers. Ursul:- Gata sefu' asa fac!
A doua zi se intalneste cu iepurasul. Ursul:-Ba iepurasule da o tigare! Iepurasul:-Desigur de care vrei cu filtru sau fara? Ursul:-Da una cu filtru! Dar da si un foc! Iepurasul:-Vrei de la chibrit sau de la bricheta? Ursul:-Da de la bricheta! Dupa un minut Ursul:-Ba tu iar porti sapca!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DISCRIMI_ ATORIU


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X

La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze". 

› vrei mai mult