Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Gandacul puturos marmorat este o insecta daunatoare plantelor. Oricat de respingatoare ar parea cand sunt prin preajma noastra, adevaratul impact al acestor insecte este asupra culturilor - sunt atacate livezile cu precadere, de mere, pere, piersici, dar si culturile de gradina, porumb, vita-de-vie sau soia. Se hraneste cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, fatadele acoperite de plante agatatoare.
› vrei mai multBancul zilei
In padure foamete mare, aduna leul toate animalele si le cere ca fiecare sa-i aduca mancare, dar mancare ca care sa o poata si manca. Iar daca nu-mi aduceti mancare, va voi bate cu coada peste cap si peste spate pana va omor.
Dupa o juma` de ora vine vulpea cu o gaina... mananca leul gaina si se satura... Trec iar vreo 4 ore vine lupul cu o oaie, o mananca leul si pe asta si-i trece foamea. Trece ce mai trece si i se face iar leului foame, il vede pe iepuras venind la el cu un morcov. Sa vezi nervi pe leu, si-l ia pe iepure la bataie.
Ma nebunule, dar eu mananc morcovi?...na, na si numa` peste cap si peste spate ii da cu coada
Plangea iepurasul si, la un moment dat, il bufneste rasul.... Sa vezi la leu nervi.
Da ma nenorocitule adica eu dau in tine si tu razi... na, na si mai tare.
Da` ia spune-mi si mie de ce razi ca doar eu dau in tine?
Pai uite leule vine ariciul cu un mar!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAG_ IARI_ ARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
22 mai 2000
Ziua Internationala a Diversitatii Biologice
Incepand cu anul 2000, in fiecare an, la data de 22 mai, se sarbatoreste Ziua Internationala a Biodiversitatii, zi proclamata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Data de 22 mai, reprezinta de fapt adoptarea textului Conventiei din anul 1992 in cadrul Conferintei diversitatii biologice din Nairobi. Printre principalele obiective pe care le urmareste Conventia se numara conservarea biodiversitatii si utilizarea corecta a resurselor. Romania a semnat Conventia pe data de 5 iunie 1992.