Distractie
Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.
› vrei zodia taCultura generala
Scoarta cerebrala contine circa 18 miliarde de neuroni si are o suprafata de 2200 cm patrati.
› vrei mai multBancul zilei
Gheorghe bea cate doua paharele de palinca in fiecare seara inainte de culcare. Dupa ani si ani, sotia vrea ca el sa renunte la acest obicei.
Pentru asta, incearca sa-i demonstreze ca alcoolul este nociv si vine cu doua paharele: unul il umple cu apa si altul cu palinca.
Aduce si cutia cu viermisori, pe care Gheorghe ii folosea drept momeala la pescuit si spune:
- Vreau sa vezi asta!
Ea pune un vierme in paharelul cu apa, iar acesta incepu sa inoate. Apoi pune un vierme si in paharelul cu palinca si viermele moare imediat!
Simtind ca si-a expus clar punctul ei de vedere, spune:
- Ce ai de spus despre acest experiment, mai Gheorghe?
Gheorghe se uita la paharul cu viermele mort si spune:
- No, ii clara treaba:
Daca beau palinca, nu fac viermisori!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ L_ _ _ T_ TE_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
31 martie 1437
Rascoala taraneasca de la Bobalna
La 31 martie 1437 izbucnea rascoala taraneasca de la Bobalna, primul din razboaiele taranesti care aveau sa zguduie Transilvania. Rascoala a inceput atunci cand Gheorghe Lepes, episcopul catolic al Transilvaniei, a cerut sa se plateasca zeciuiala pe trei ani anteriori si intr-o singura transa, in conditiile in care aceasta nu mai fusese stransa din anul 1434. Mai mult, micii nobili maghiari si locuitorii romani (care inainte erau scutiti de plata zeciuielii, fiind ortodocsi) au fost si ei obligati sa o plateasca. Cand taranii au refuzat sa plateasca zeciuiala, episcopul i-a excomunicat. Miscarea a cuprins toata iobagimea: romani, secui, maghiari si sasi, acestora adaugandu-se oraseni saraci, lucratorii de la ocnele din Dej, Sic sau Cojocna, dar si o parte a micii nobilimi.