Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel o sa ajungi la doctor! Daca te simti slabit ia legatura cu medicul tau de familie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

La sectie: directorul le zice subordonatilor sai sa se duca acasa, sa inchida tot ca sa fie intuneric dup-aia sa caute lumina. Se duc acasa, acopera toata camera si incep sa caute lumina. Distrug peretii, cauta sub podea, dar nimic. A doua zi la sectie ii intreaba "ati gasit lumina"? "nu" spun majoritatea, dar unul "da" . Seful "unde era"?. Secundul "in frigider".

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ OM_ N_ T_ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

3 septembrie 1546
A incetat din viata Petru Rares, domn al Moldovei

La 3 septembrie 1546 trece in nefiinta Petru Rares, domn al Moldovei. A fost fiul natural al lui Stefan cel Mare. A urmat in linii mari politica interna si externa stabilita de tatal sau, avand si o parte din calitatile acestuia - ambitia, indrazneala, vitejia, religiozitatea, gustul artistic - dar, fire mai aventuroasa, a facut si erori, mai ales in politica externa. A fost domn al Moldovei de doua ori, prima data intre 20 ianuarie 1527 si 18 septembrie 1538, iar a doua oara intre 19 februarie 1541 si 3 septembrie 1546. 

› vrei mai mult