Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Astazi vei avea parte de multiple reusite, mai ales in provocarile pe care le vei primi de la prieteni. Daca ai incredere in apropiatii tai, poti sa le impartasesti si acestora secretul reusitei tale. Sigur si-ar dori sa afle cat mai multe informatii de la tine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

In tren, in acelasi compartiment, un ardelean si doua cucoane. Ardeleanului i se face somn, drept pentru care se descalta, intinde picioarele si adoarme dus. Cucoanele rezista cat rezista duhoriii; il inghiontesc, deschid geamul, fac zgomot inadins. Ardeleanul dormea mai departe. Pana la urma, uneia dintre ele ii vine o idee: isi aduce aminte ca are pe undeva in bagaje o bucata de branza veche si puturoasa. Scoate branza si incepe sa i-o plimbe pe sub nas ardeleanului. La care, acesta, miscandu-se usor, mormaie prin somn: - Acopere-te, fa!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ O_ INA_ I_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

3 septembrie 1546
A incetat din viata Petru Rares, domn al Moldovei

La 3 septembrie 1546 trece in nefiinta Petru Rares, domn al Moldovei. A fost fiul natural al lui Stefan cel Mare. A urmat in linii mari politica interna si externa stabilita de tatal sau, avand si o parte din calitatile acestuia - ambitia, indrazneala, vitejia, religiozitatea, gustul artistic - dar, fire mai aventuroasa, a facut si erori, mai ales in politica externa. A fost domn al Moldovei de doua ori, prima data intre 20 ianuarie 1527 si 18 septembrie 1538, iar a doua oara intre 19 februarie 1541 si 3 septembrie 1546. 

› vrei mai mult