Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Thomas Edison a brevetat 1093 de inventii printre care cel pentru becul electric si aparatul de filmat. La moartea lui in 1931 avea 34 de brevete pentru inventii legate de telefon, 141 pentru baterii, 150 pentru telegraf si 389 pentru lumina electrica si energie. Multe brevete au fost versiuni imbunatatite ale unor inventii mai vechi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

la spitalul de nebuni doctorul vine in salon unde erau nebunii si vede ca nebunii rodeau peretele rosu ...la care doctorul "ce mancati acolo?"... nebunii spun ca rosii...doctorul uimit isi da doua palme si pleaca... a doua zi vine doctorul si vede ca nebunii mancau din peretele galben si intreaba doctorul "ce mancati ma acolo?"..... nebunii de colo zic banane ....pleaca doctorul isi da doua palme....etc vine a treia zi si ce vede doctorul?.... ca vopsise cineva peretele in verde si nebunii nu mai erau pe perete si ii intreaba "ei acum de ce nu va mai urcati pe perete ca-i verde e frumos?".... la care nebunii spun ..pey e verde si asteptam sa se coaca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ _ P_ _ Z_ N_ _ _ I_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National

Radio


Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.

› vrei mai mult