Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Aceasta zi poate deveni foarte eficienta pentru tine, daca ai destula rabdare si tenacitate. S-ar putea ca acest lucru sa iti dea multe batai de cap, deoarece stai cam prost la acest capitol. Tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi si sa te focusezi doar asupra acestui lucru, sa nu te pierzi cu firea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Matca sau regina comunica cu celelalte albine prin feromoni. Ei sunt grupari chimice, molecule care chiar in dilutii foarte mari, au rolul de a transmite semnalele, mesajele, diferitelor specii in mediul vietuitoarelor din mediul vegetal si animal. Aceste substante au un rol important in procesul de comunicare dintre specii, marcarea de teritorii, gasirea partenerilor in procesul de reproducere, sau de gasire a hranei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ambasadorul irakian la Natiunile Unite tocmai a terminat un discurs si iese pe hol, unde se intilneste cu presedintele Bush. Isi string miinile si irakianul zice: - Stiti, am si eu o intrebare apropo de cultura Americii. - Excelenta, daca pot sa va ajut o sa o fac cu mare placere, raspunde Bush. - Fiul meu se uita la filmul asta, Star Trek, si acolo sint si rusi, si negri, si asiatici, dar niciodata arabi. La care presedintele Bush ride, se apleaca la urechea irakianului si-i sopteste: - Pai asta e din cauza ca actiunea se petrece in viitor..

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ IMU_ A_ _ U


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "SIMULACRU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult