Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Libelula poate vedea in toate directiile. Libelulele au ochii extrem de avansati. Au o vedere la 360 de grade datorita ochilor foarte mari. Ele pot vedea si in spate si astfel pot scapa de pradatori, indiferent de locul de unde vin acestia (chiar si de sub ele, un unghi mort pentru majoritatea insectelor). Mustele, spre exemplu, au in jur de 6.000 de fatete si vedere panoramica, dar o libelula are 30.000 de fatete, mai mult decat orice alta insecta.
› vrei mai multBancul zilei
Ion Gheorghe si Bula, ajunsi recent in Rai, stau pe un nor la o poveste...
La un moment dat apare Sf. Petru si le zice: "Baieti, sunteti noi veniti si fiind Raiul destul de plin, avem un test sa vedem care ramane si pe care il trimit inapoi pe Pamant si sa se casatoreasca cu cine-i impun eu... Cel care reuseste sa mearga pe acest covor din nori, ramane aici..."
Incepe Ion... si dupa 2 m cade pe Pamant si ajunge casatorit cu o stirba plina de cosuri...
Apoi Gheorghe, care, dupa 5 m cade si ajunge casatorit cu o schiloada, paroasa pe fata...
Trece o luna... Ion si Gheorghe stand la o bere... il vad pe Bula de mana cu Angelina Jolie...
- Bravo Bula, sa inteleg ca ai reusit testul?!?
Angelina Jolie: L-am picat eu....!!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ HIARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.