Distractie
Horoscopul zilei
Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Azi vei merge la un eveniment important pentru cineva apropiat tie. Chiar daca nu ai chef de nimic azi, trebuie sa te aduni si sa dai dovada de maturitate.
› vrei zodia taCultura generala
Batalia de la Stalingrad (azi redenumit Volgograd) s-a desfasurat in Al Doilea Razboi Mondial, batalia fiind considerata cea mai sangeroasa din istoria omenirii si poate cea mai mare. Batalia a fost marcata de brutalitate si de lipsa de grija pentru populatia civila, manifestate de ambele parti angrenate in conflict. Batalia de la Stalingrad a provocat moartea mai multor rusi (militari si civili) decat cati cetateni au pierdut SUA si Marea Britanie impreuna, in toata perioada razboiului. Fortele Axei au pierdut aproximativ un sfert din efectivul total de pe frontul de rasarit si nu si-au mai revenit niciodata de pe urma acestei infrangeri.
› vrei mai multBancul zilei
Era un grup de serpi.
Intr o zi un sarpe mai mic di grup se duca la boss si ii zice :
sefu sefu noi suntem veninosi??
seful : lasa ma ma ca nu am timp
adoua zi tot asa
si a treia si a patra
pana in a cincea zi :
vine acel sarpe mic si zice :
Serpisorul : sefu sefu noi suntem veninosi??
seful : nu ma de ce?
Serpisorul : pentru ca mi am muscat limbuta
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ GHI_ RIZ_ RE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.