Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru ca isi imparte orbita cu alte corpuri ceresti, Ceres a fost clasificata planeta pitica. Ceres imparte orbita cu milioane de asteroizi din centura principala a asteroizilor. Aceasta centura de asteroizi este situata intre planeta Marte si planeta Jupiter.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un domn merge la cinema cu cainele lui. Filmul pe care-l vizioneaza este o comedie romantica. La o scena amuzanta, cainele incepe sa rada. La un moment dat este o scena deosebit de trista si cainele incepe sa planga. Si tot asa pe tot parcursul filmului, el rade si plange la momentul potrivit.
Un domn care statea cu cateva randuri mai in spate observa toate manifestarile si se hotaraste sa-l urmareasca afara pe stapanul cainelui. Ajunsi in foaier, domnul il abordeaza pe stapanul cainelui si-i spune: - Dar asta este de-a dreptul extraordinar! - Intr-adevar, aveti dreptate, e absolut extraordinar!, ii raspunde stapanul cainelui, cartea nu i-a placut deloc!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

T_ UN_ HI_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult