Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Astazi vei avea parte de multiple reusite, mai ales in provocarile pe care le vei primi de la prieteni. Daca ai incredere in apropiatii tai, poti sa le impartasesti si acestora secretul reusitei tale. Sigur si-ar dori sa afle cat mai multe informatii de la tine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1912 se scufunda cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. Au trecut 73 de ani pana a fost gasita. Misiunea de cautare a epavei Titanicului a fost, de fapt, o acoperire pentru o misiune secreta americana in timpul Razboiului Rece. Echipajul nord american se afla, in realitate, in cautarea a doua submarine nucleare scufundate in conditii misterioase.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In apartamentul unei familii foarte sarace care a cerut decuplarea de la companiile de electricitate si termoficare, un reporter intreaba:
-Ce faceti daca va este frig?
-Ne strangem in jurul lumanarii.
-Dar daca este foarte, foarte frig?
-Ne apropiem si mai mult de ea.
-Si daca e ger de -20 de grade?
-Ei bine in acest caz ne si aprindem lumanarea.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

VA_ _ _ _ TATEA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

31 martie 1437
Rascoala taraneasca de la Bobalna

La 31 martie 1437 izbucnea rascoala taraneasca de la Bobalna, primul din razboaiele taranesti care aveau sa zguduie Transilvania. Rascoala a inceput atunci cand Gheorghe Lepes, episcopul catolic al Transilvaniei, a cerut sa se plateasca zeciuiala pe trei ani anteriori si intr-o singura transa, in conditiile in care aceasta nu mai fusese stransa din anul 1434. Mai mult, micii nobili maghiari si locuitorii romani (care inainte erau scutiti de plata zeciuielii, fiind ortodocsi) au fost si ei obligati sa o plateasca. Cand taranii au refuzat sa plateasca zeciuiala, episcopul i-a excomunicat. Miscarea a cuprins toata iobagimea: romani, secui, maghiari si sasi, acestora adaugandu-se oraseni saraci, lucratorii de la ocnele din Dej, Sic sau Cojocna, dar si o parte a micii nobilimi.

› vrei mai mult