Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Trateaza-ti cu respect prietenul cel mai bun si fii mai atent/a la ce vorbeste cu tine! In ziua de azi gasesti foarte greu o persoana pe care te poti baza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hotararea lui Tesla in a demonstra superioritatea curentului alternativ asupra curentului continuu al lui Edison a generat ceea ce se cunoaste drept ''razboiul curentilor''. In 1893 s-a organizat in Chicago o expozitie publica a curentului alternativ, demonstrandu-se superioritatea acestuia asupra curentului continuu al lui Edison. Nikola Tesla a lucrat pentru Thomas Edison.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Vine o frantuzoaica in Brasov ca sa vada Biserica Neagra. Cum nu cunostea bine romana si-a cumparat un dictionar. Vede o femeie si o intreaba: -Nu va suparati, aici e Biserica Neagra?
raspunde: -Aha
Repede i-a dictionarul si cauta. Nu gaseste cuvantul si zice ca poate nu e aici. Mai vede o femeie: -Nu va suparati, aici e Biserica Neagra?
raspunde: -Aha.
Iar se uita. Peste vreo 2 minute vede alta femeie. O intreaba daca stie franceza, femeia ii spune ca da si atunci ea o intreaba: Aici e Biserica Neagra?
raspunde: Da
Pai am mai intrebat 2 femei si mi-au raspuns "aha".
-Alea sunt de la tara.
Si dumneata esti de la oras?
-AHA(rofl)

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MA_ H_ A_ _ ZA_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult