Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lotusul amazonic - celebritatea acestui lotus se datoreaza frunzelor sale circulare, colorate in verde aprins pe fata si batand in violaceu pe partea inferioara, ce ating un diametru de 2m. Marginile lor sunt ridicate 5-6 cm in sus ca la o tava de placinta. Aceste platforme circulare, unde se strange putina apa atrage pasarile care o folosesc ca o scaldatoare. Din aceasta cauza populatia bastinasa o numeste apona sau tigaita pasarilor. O asemenea frunza gigantica suporta o incarcatura de nisip de 70-80 kg repartizate uniform pe toata suprafata ei, sau un copil de 25-30 kg. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ursul megea prin padure cu o lista in mana si se intalneste cu lupul care il intreaba:
- Ce ai acolo ursule?
- Aaa....lista cu aia pe care vreau sa-i mananc astazi!
- Sunt si eu acolo?
- Da, pe locul 45...
- Ahhh...Stai numai sa-mi iau ramas bun de la familie.
Isi ia lupul ramas bun si ursul il mananca. Apoi se intalneste cu vulpea si povestea se repeta, aceasta fiind pe locul 22. Dupa un timp se intalneste cu iepurasul care il intreaba:
- Ce ai acolo?
- Lista cu aia care ii mananc astazi.
- Sunt si eu pe lista?
- Da, pe locul 2!
- Ahh...Si nu poti sa ma stergi?
- Hmmm...Ba da!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOM_ NAT_ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult