Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.
› vrei zodia taCultura generala
60 de grade este unul dintre unghiurile cele mai "mortale" care pot sa existe, atunci cand un meteorit loveste o planeta, pentru ca sub aceasta inclinatie este posibila ejectarea in atmosfera a celei mai mari cantitati de materiale, la o viteza suficient de mare pentru a inghiti planeta sub un nor de gaze si praf. Foarte probabil asta s-a intamplat cand au disparut dinozaurii. Miliarde de tone de sulf au fost ejectate, formand in atmosfera aerosoli care au blocat razele Soarelui, reducand procesul de fotosinteza si cauzand o racire a climei, provocand astfel o "iarna nucleara" si extinctia in masa a dinozaurilor.
› vrei mai multBancul zilei
S-a luat hotarirea ca la fiecare statie de benzina sa existe un psihiatru si un politist. Primul ca sa verifice sanatatea mintala a celor care cumpara produse petroliere, iar cel de-al doilea pentru a-i lua in primire pe cei declarati sanatosi de catre primul si a-i intreba de unde au avut banii.
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARI_ AR_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.