Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Balena ucigasa umbla in grupuri formate pe criterii "familiale", avand de la 5 pana la 50 de membri si sunt dominate de femele. In mediul lor natural, masculii pot trai pana la 50 de ani, in timp ce femelele ajung pana la 80.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie foarte frumoasa are un accident destul de grav: masina ei se ciocneste cu a unui barbat. Masinile lor nu mai sunt decat niste epave.
Se tarasc, deci, afara din gramezile de fiare respective si femeia intra in vorba:
- Dumneavoastra sunteti un barbat iar eu o femeie. Uitati-va putin la masinile noastre. N-a ramas nimic din ele si totusi noi nu avem nici o zgarietura. E un semn ca Dumnezeu a vrut sa ne intalnim in felul asta si sa devenim prieteni.
- Sunt de acord cu dumneavoastra, raspunde barbatul flatat. Trebuie sa fie un semn.
Dupa un moment de tacere, femeia continua:
- Ia uitati, inca un semn. Toata masina mea e facuta praf, dar sticla de vin din interior este intacta. Dumnezeu a vrut cu siguranta sa bem in cinstea acestei sanse unice de-a fi ramas in viata si de a ne fi intalnit.
Ia sticla si o intinde omului. Barbatul o deschide suspicios... si, pana la urma, bea jumatate din ea si o intinde femeii inapoi. Ea o ia, ii pune dopul la loc si o da din nou barbatului.
- Dumneavoastra nu vreti? intreaba acesta mirat.
- Nu... Eu cred ca o sa astept Politia.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TRUNC_ IAT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

2 noiembrie 1919
In Romania au loc pentru prima oara alegeri parlamentare

La 2 noiembrie 1919 incep alegerile parlamentare pentru Adunarea Deputatilor (2-4 noiembrie) si pentru Senat (7-9 noiembrie) pe baza votului universal la care, pentru prima oara, cetatenii din toate provinciile romanesti aleg un singur Parlament al Romaniei. in iulie 1917, Constitutia Romaniei a fost modificata, introducindu-se votul universal, egal, direct, secret si obligatoriu pentru toti cetatenii (barbati) de la 21 de ani in sus. Cetatenii primeau certificat de alegator; cei care nu-si exercitau "fara temei legitim" dreptul de vot erau amendati cu sume variind intre 20 si 50 de lei.

› vrei mai mult