Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Esti liderul/lidera grupului de prieteni/prietene. Cu toate acestea, cineva din acest anturaj si-ar dori sa te inlocuiasca, asa ca va trebuie sa fii atent/a la cine iti este prieten/a si cine nu.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelulele pot atinge viteze de pana la 50 de kilometri pe ora, viteze extreme pentru niste insecte. Libelula este capabila de acrobatii aeriene, reusind sa zboare deasupra unui punct fix, sa coboare in picaj, sa zboare cu spatele sau rasturnate, pot pivota la 360 de grade cu doar trei mici batai din aripi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Eram pe terasa din spate cand apare cainele meu de sub gardul vecinului cu ceva alb in gura. Mandru, loial, mi-l aduce si mi-l pune in fata mea...Era iepurele campion al vecinului, ceva rasa pedigree din Germania, cu care umbla la concursuri, expozitii. Era mort de-a binelea, inota in balele cainelui si era foarte murdar. Iepurele valora cam 2.000 de euro.
Dupa ce am certat cainele, m-am intors la iepure si mi-a venit o idee. L-am bagat in chiuveta, l-am spalat bine de pamant si de balele cainelui, apoi l-am uscat cu feonul mamei. Am luat iepurele si am urcat pe poteca vecinului, am facut un culcus din paie iepurelui in cusca, l-am pus acolo si am inchis usa de la cusca.
Dupa-masa vine vecinul acasa. La vreo 5 minute se aude galagie, larma, injuraturi. Ca un bun vecin, ma duc sa ma interesez care este problema. Stam ca doi prosti in fata custii iepurelui si are loc urmatorul dialog:
- Uita-te si tu! zice vecinul.
- Ce s-a intamplat vecine? A murit? intreb eu facand pe prostul.
- A murit...Acum doua zile l-am ingropat si iar e aici...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ UNCH_ _ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult