Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/sagetator.jpg)
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.
› vrei zodia taCultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
Bula a fost condamnat la 99 de ani, 9 luni si 9 zile de inchisoare.
- De ce ti-au dat o asa pedeapsa? intreaba plangand Bubulina.
- Mi-au dat 9 zile ca m-am uitat la Ceausescu?
- Bine, dar 9 luni?
- Ca m-am uitat la el cu luneta.
- Si de ce ti-au dat 99 de ani?
- Ca cica de ce era agatata de luneta o pusca?
Shop Clopotel.ro
![Vrei sa vorbim despre dragoste - Carine Simonet, Anne Guillard](https://www.libris.ro/img/pozeprod/37795/37794379-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ H_ A_ _ _ A_ E
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Vrei sa vorbim despre dragoste - Carine Simonet, Anne Guillard](https://www.libris.ro/img/pozeprod/37795/37794379-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei
La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).