Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare desert de pe Pamant este Sahara. Acesta are o suprafata de circa 7.000.000 km patrati si ocupa aproape in intregime partea de nord a continentului african si o mare parte din Egipt, 85% din populatia Egiptului fiind nevoita sa locuiasca in jurul Nilului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o alimentara dimineata devreme, intra un ciine cu o bancnota in gura, latra spre un salam, da bancnota vinzatorului, ia salamul in gura si pleaca. A doua zi la fel! A treia zi, vinzatorul urmareste ciinele, care ajunge in fata unei usi, suna si iese un tip somnoros care il ia la bataie pe bietul ciine. Vinzatorul, revoltat, intervine:
- Dom'le, esti nebun! Ciinele asta e foarte inteligent! De ce-l bati?
- Lasa, domnule, ca stiu eu ce stiu! Il bat pentru ca iar si-a uitat cheile acasa!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMI_ _ TI_ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

30 septembrie 1790
Se stinge din viata Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca

La 30 septembrie 1790 trece in nefiinta Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca (1786 – 1790). Originar din insula Paros, Mavrogheni a ajuns domn cu ajutorul lui Gazi Hasan pasa, comandantul flotei otomane al carei dragoman era. Numirea acestui "galiongiu" (galion = corabie mare, galera) n-a fost deloc bine vazuta nici de boieri, nici de norod, si de aici un sir intreg de pamflete, piese de teatru sau versuri menite a ridiculiza politica si masurile acestuia. Pe 30 septembrie 1790 a fost spanzurat/decapitat din ordinul lui Hassan Pasa pentru insubordonarea fata de Imperiul Otoman. A ramas in istoria Bucurestiului printr-o excentricitate a sa, de a polei cu aur coarnele cerbilor de la trasura sa. De asemenea, la capatul Podului Mogosoaiei (langa Muzeul taranului Roman) a construit o biserica ce a dainuit pana astazi. Este de asemenea unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea - modesta si primitiva, totusi, si doar pentru cativa boieri ai vremii - a alimentarii cu apa printr-un sistem de conducte. Sursa: ro.wikipedia.org

› vrei mai mult