Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.
› vrei zodia taCultura generala
Aurul (Au) este un element chimic solid. Aurul pur (care este intotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc in amestec cu aurul, pentru a-l intari, pot modifica culoarea acestuia, rezultand astfel un aur de diferite nuante de galben, alb si rosu. Acest amestec determina numarul de carate al aurului. Este unul din cele mai dense metale.
› vrei mai multBancul zilei
era un moldavean si unoltean .......... merg ei cu trenu si la un moment dat moldoveanu isi sacoate de mancare niste sunce ceapa ... olteanu isi scoate si el niste peste dar pune frumos oasele deoparte........................... de ce pui ma oase le asa deoparte??? is bune itri dau in teligenta. ,mold> atun nu8 vrei sa facem shimb???? ....................... du pa ce termina de mancat tate oasele mold face ba da sa stii ca tot mai buna era mancarea mea ai vazut ca teai facut mai destept?????/
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ _ HI_ RIZ_ RE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.