Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Rechinii, aceste masini formidabile de ucis, au o caracteristica foarte interesanta a dintilor: dintii se deplaseaza, in tot cursul vietii, spre marginea anterioara a maxilarului. In acest fel sirurile anterioare de dinti vechi, tociti, ies treptat din cavitatea bucala si apoi cad. Astfel teribilul peste isi pastreaza pana la batranete ingrozitoarele arme.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un scotian ii scrie fiului sau:
- Iti trimit zece dolari, cat ai cerut. Dar tine minte - zece se scrie cu un zero, nu cu doi.Pe o strada din Scotia se intampla un accident rutier. Un turist iese de pe carosabil si da cu masina intr-un pom.
Omul se taraste afara din masina si ramane intins in iarba. Un scotian trece pe jos prin apropiere. Se duce la accidentat si intreaba:
- Sunteti asigurat?
- Da, raspunde acesta cu greu.
- Aveti o asigurare si pentru persoanele aflate in masina?
- Daaaa....
- Aveti ceva impotriva daca imi ravasesc putin hainele si ma intind langa dumneavoastra?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ RUNC_ IA_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult