Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Cel/cea mai bun/buna prietena a ta te enerveaza? Spune-i ce te nemultumeste si cere-i sa faca tot ce poate ca sa le remedieze. Evident, trebuie ca si tu sa faci acelasi lucru. Ca sa ceri, trebuie mai intai sa oferi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hylonomus este cea mai veche reptila care a existat pana acum pe Pamant. Aceasta reptila de talie mica, printre primele cunoscute, a trait acum 320 de milioane de ani in Canada. Arata precum o soparla din zilele noastre, fiind primul animal care s-a adaptat in totalitate vietii in mediul terestru. Spre deosebire de amfibieni, care nu isi puteau depune ouale decat in apa, aceasta isi depunea ouale pe pamant, in locuri umede si adapostite, deoarece ouale erau prevazute cu coaja, facand posibila dezvoltarea acestora chiar si in cele mai secetoase conditii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Leul se plimba prin padure. La un moment dat il vede pe lup in mijlocul cararii, plin de sange, intr-o stare jalnica.
-Ce s-a intamplat cu tine lupule de arati in halu' asta?
-Pai sa vezi: au trecut pe aici iepurasu' si leoaica care m-a folosit pe post de tampon! -Mama, pai nu ajung io acasa, sa vezi ce-i fac leoaicei!
Pleaca leul mai departe, se intalneste cu vulpea aflata in aceeasi stare.
-Ce ti s-a intamplat?
-Pai stii, a trecut pe aici leoaica si iepurasu' iar leoaica m-a facut tampon!
-Aha, tot ea! Lasa ca ajung eu acasa!
Merge mai departe si o vede pe bufnita plina de sange, cu aripile rupte, penele ravasite etc.
-Leoaica te-a folosit pe post de tampon, nu?
-Da, leule, da' io imi bag ceva in nenorocitu' ala de iepuras ca i-a zis ca alea cu aripioare sunt mai bune ca nu pateaza slipu'!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



DOMINATIUNE



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult