Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Greierele reuseste sa cante frecandu-si aripile una de alta. Cu cat aerul este mai cald, cu atat numarul "cri-cri-urilor" este mai mare. Puteti masura temperatura aerului numarand cate "cri-cri-uri" auziti in 15 secunde. Adaugati 37 la acest numar si rezultatul va arata cat de cald este aerul unei seri de vara. Cu exactitate!
› vrei mai multBancul zilei
Bula dorea foarte mult o bicicleta si s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa-i scrie lui Iisus. In prima scrisoare: "Draga Iisus, prietenii mei spun ca am fost foarte cuminte si ca as merita o bicicleta." Dar aceasta nu-i place lui Bula si o arunca. A doua scrisoare: "Draga Iisus, am fost foarte cuminte si vreau o bicicleta!" Nemultumit nici de aceasta data arunca si aceasta scrisoare. A treia scrisoare:"Draga Iisus, te rog sa-mi dai o bicicleta!" Nu-i place si o arunca. A doua zi s-a dus la biserica si a plecat cu ceva ascuns sub bluza. Scoate o foaie si incepe: "Iisus, mama ta e la mine. Daca vrei sa o mai vezi da-mi o bicicleta!!!
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VAL_ D_ _ A_ _ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.