Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.
› vrei zodia taCultura generala
Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos. Pentru ameliorarea simptomelor racelii, specialistii in medicina naturista recomanda administrarea zilnica a doua pahare de apa de naut.
› vrei mai multBancul zilei
Un avion transporta cativa nebuni de la un spital la altul. O data avionul decolat, nebunii incep sa faca ,,pe nebunii". Pilotul si mecanicul urla la ei, dar nu se potolesc. dupa 10 minute se ia hotararea sa se traga la sorti cine sa-i potoleasca, iar daca nu reuseste, respectivul este aruncat din avion. Pe biletelul extras era numele stewardesei. Aceasta porneste sa-si indeplineasca sarcina, iar dupa 10 minute se face liniste. Intrebata cum a reusit sa-i potoleasca pe nebuni, aceasta raspunde:
-Pai le-am spus: copii, nu va mai jucati in casa, iesiti afara, la aer curat!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
_ ISCRI_ I_ _ TORI_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.