Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Roca sedimentara silicioasa este elementul pe care Alfred Nobel l-a amestecat cu nitroglicerina, pentru ca explozibilul sa fie stabil si rezistent la socurile mecanice.
› vrei mai multBancul zilei
Bula se duce la serviciu cu ambele urechi bandajate.Cand il vede maistru',il intraba:
-Ce-ai patit Bula?
La care Bula-i raspunde:
-Mestere,stii ca eu sunt burlac,ei bine,ieri,cand imi calcam pantalonii a sunat telefonul,si din repezeala am dus fierul de calcat la ureche.
-Bine ma' tampitule o ureche,da'la cealalta ce dracu' ai facut?
-Pai dupa aia n-a trebuit sa sun la salvare?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VA_ IDITATEA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.