Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").
› vrei mai multBancul zilei
Un ardelean si un matematician in tren... dupa un timp trec pe langa o stana. ardeleanul 12345...425 de oi. se uita matematicinaul, scoate un pix si o foaie calculeaza...nik. dupa o ora mai trec pa langa o stana. ardeleanul 123456...281 de oi. matematicianul scoate notebook-ul calculeaza, mathcad alea alea, nik. dupa inca cateva ore trec pe langa alta stana. ardeleanul: 12345...892 de oi. matematicianul scoate mobilul suna un prieten, nik.
- Ma, cum Dumnezeu? Eu matematician cu 'spe mii de diplome nu am putut numara iar tu un ardelean obosit...cum mana mea ai facut?
-Pai simplu domnul meu, numeri picioarele si imparti la patru...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ L_ _ _ _ _ _ E_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
29 noiembrie 1813
Chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul
La 29 noiembrie 1813 chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul. Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Carenta sau excesul de iod au efecte nocive asupra organismului. Carenta cronica de iod determina scaderea sintezei de hormoni tiroidieni, cu gusa endemica si manifestari clinice de hipotiroidie (mixedem, nanism tiroidian, cretinism etc.), iar excesul de iod determina manifestari de hipertiroidie (exoftalmie, iritabilitate, hiperfagie, tulburari de ritm cardiac etc.).