Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele "jeep" e prescurtarea pentru "general purpose" - G.P. In traducere, aceasta inseamna automobil de uz general. Pe de alta parte, se poate spune ca numele a fost inspirat de Eugene Jeep, care este un personaj de desene animate ce apare alaturi de Popeye. In filmuletul animat, Jeep era personajul care reusea sa se strecoare in orice loc. Jepp-ul s-a nascut intr-o perioada tumultoasa a omenirii. Mai exact, ne referim la anul 1940, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Masina off-road a luat nastere la cererea armatei americane catre constructorii de automobile. Armata americana isi dorea un astfel de vehicul de uz general inca din Primul Razboi Mondial.

› vrei mai mult

Bancul zilei

intr-o inchisoare cu 100 de porti incearca sa evadeze 2 dintre prizonieri.......au trecut de primele 25 de porti si-l intreaba primul pe celalalt:
-ai obosit?
la care ii raspunde:
-nu!...
mai continua sa treaca peste porti......au trecut de 68 de porti la care il mai intreaba odata:
-ai obosit?
si celalalt ii raspunde:
-nu!
continua ei de sarit portile si ajung la a 99-a poarta si il intreaba iar:
-ai obosit?
la care ii zoce:
-da....
si ii zice celalalt:
-bine,hai sa ne intoarcem!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TRU_ CHIAT


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult