Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa acorzi mai multa atentie celor apropiati, pentru ca risti sa ai discutii cu parintii din cauza orelor petrecute pe jocurile din telefon. Sigur ca si divertismentul este important, dar nu ar trebui pus pe primul loc inaintea familiei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

94% din apa de pe Pamant are un inalt grad de salinitate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Urmarit de turci, Stefan cel Mare loveste calul in spate cu pintenii si-i spune sa alerge mai repede. Calul, putzin iritat ii atrage atentia si-i spune sa nu-l mai loveasca...Alearga calul ce alearga, iar dupa un timp Stefan iar il loveste cu pintenii: "MAI REPEDE"...la care calul ii atrage atentia din nou: "Mah Stefane nu ma mai lovi ca ma opresc si te prind turcii"...Alearga calul ce alearga dupa care iar este lovit: "MAI REPEDE"...Calul enervat la culme se opreste, iar Stefan este prins de turci...Inainte de a fi omorat, ca ultima dorintza, Stefan cere ca sa vorbeasca cu calul sau...:
Stefan: -Uite mah ce mi-ai facut...te credeam un cal credincios...acum am sa fiu omorat!
Calul:-...Bine mah Stefane, te inteleg sa ma lovesti...DA IN OPERATZIE?!?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ GHI_ _ IZ_ _ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult