Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Balena albastra este cea mai mare faptura care a trait vreodata pe planeta noastra. Are aproximativ 170 tone si peste 30 m lungime. Greutatea ei esta egala cu suma greutatii a 22 de elefanti, iar lungimea ei echivaleaza cu lungimea a 7 girafe intinse in sir indian. Inima balenei este de dimensiunile unui mic automobil, iar arterele sunt atat de largi, incat un om ar putea inota prin ele fara probleme.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barbat se uita la televizor si se trezeste cu o tigaie in cap de la sotie:
-Asta pentru ce este draga?
-Ce e cu numele Laura scris pe biletul ala?
-Aaaa, e numele unui cal pe care am pariat le cursele de cai!
Sotia pleaca linistita...
A doua zi barbatul se trezeste cu o tigaie si mai zdravana in cap.
-Asta pentru ce mai e draga?
-Te-a sunt calul!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOM_ NAT_ _ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult