Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Mai mult de 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane, fiind apa sarata. Deci raman aproape 3 procente de apa dulce. Totodata, mai bine de 70% din apa "dulce" se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).

› vrei mai mult

Bancul zilei

In cel de-al doilea razboi mondial, niste soldati germani ajung intr-un sat strain si intra in casa unei babe.
Baba, nevoita , le da de mancare.
In timp ce mancau, papagalul babei incepe sa strige: "Moarte lui Hitler! Moarte lui Hitler! " -ca asa era invatat de baba.
Germanii furiosi. Rastoarna masa, darama pe-acolo si ii zic babei: 'Noi maine ne intoarcem . Daca papagalul tau mai spune astfel de prostii , te vom ucide.
Baba, speriata, merge la popa satului, care avea un papagal identic, si face schimb de papagali .
A 2-a zi, vin germanii si se pun la masa. Papagalul tace. Ajung germanii la felul 2, papagalul tace. Termina astia de mancat, papagalul tace .
Atunci unul din ei, ca sa-l intarate, zice:
"-Moarte lui Hitler, papagalule ! "
Da' papagalu':
"- Dumnezeu sa-ti auda ruga, fiule !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TRU_ C_ _ _ T


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

20 noiembrie 1688
Se termina tiparirea "Bibliei" in limba romana

La 20 noiembrie 1688 se termina tiparirea "Bibliei" in limba romana. Textul cartii a fost definitivat din initiativa lui Serban Cantacuzino de un grup de invatati, intre care fratii Serban si Radu Greceanu.

› vrei mai mult