Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mica specie de urs este considerat a fi ursul soare. Adultii au o lungime de 1-1,4m si o greutate de pana la 65 kg. Arealul lor se intinde din India pana in Indonezia. Ursul soare este vanat mai ales pentru fierea sa care contine substante folosite in vindecarea unor boli. De aceea in ultimul timp numarul acestor animale a scazut foarte mult.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un elefant trecand prin jungla a calcat intr-un musinoi de furnici;furnicile infuriate s-au dus dupa elefant. S-au catarat pe elefant 60 000 de furnici, cand au ajuns pe la nivelul fundului elefantul s-a scuturat si au cazut 20 000 de furnici,celelalte au urcat in continuare, cand au ajuns pe spatele elefantului el iar s-a scuturat si au mai cazut 30 000 de furnici, celelalte au mai urcat,cand au ajuns pe la gat elefantul iar s-a scuturat si au mai cazut 9 999 de furnici; pe gatul elefantului a mai ramas o furnica, iar celelalte furnici strigau la ea de jos:
"Sugrumal!Sugrumal!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TRUNC_ I_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult