Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Pe 5 martie se sarbatoreste Ziua florii de colt, care mai este numita si "floarea-reginei" sau Leontopodium nivale. Este o specie de plante erbacee, perene, care creste in munti calcarosi, in pajisti de pe versanti abrupti si insoriti sau pe stanci. Termenul pentru aceasta planta atat in limba engleza, cat si in limba germana este "edelweiss", fiind compus din cuvintele "nobil" si "alb". Se sarbatoreste pe 5 martie deoarece cuvantul "edelweiss" a fost descoperit pentru prima data in scris pe 5 martie 1784.
› vrei mai multBancul zilei
Un om specialist in agricultura merge la Badea Vasile si-i spune : -Bade,niciodata n-o sa ai mere frumoase in acest pom fructifer pt. ca nu-l ingrijesti cum trebuie .! La care Badea zice : -Pai dom'le , ai multa dreptate! Mirat, dl zice: - Pai esti primul om din sat care imi da dreptate...cum se poate asa ceva?
-Pai omule drag,n-o sa fie niciodata mere in acest copac.
- In sfarsit,cine imi da dreptate...dar cum v-ati dat seama?
- Pai omule drag,asta e un prun de cand ma stiu!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ A_ _ _ AR_ _ ARE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.