Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In fiecare toamna, o multime de fluturi monarh zboara 3.200 km din sudul Canadei catre Mexic. Cateva miliarde de astfel de insecte isi petrec iarna adunate la gramada, in coniferele foarte inalte. Primavara, acestea fac drum intors catre nord, in acest timp depunandu-si ouale. Multe insecte mature mor, insa cele tinere duc la bun sfarsit calatoria inceputa de parintii lor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Odata o bruneta , o roscata si o blonda la detectorul de minciuni.Vine bruneta:
-Eu gandesc la o casa!
BIP,minti!
Apoi roscata:
- Eu gandesc la o bicicleta!
BIP,minti!
Apoi blonda:
- Eu gandesc......
BIP , BIIIP minti.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPRE_ EN_ A_ IV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult