Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Virusul care a declansat pandemia de gripa spaniola din timpul Primului Razboi Mondial avea o tulpina asemanatoare cu gripa aviara H1N1. S-a numit ''gripa spaniola'' deoarece a primit mai multa atentie in presa spaniola decat in restul Europei. Spania nu a fost implicata in conflict, iar presa nu era cenzurata ca in restul Europei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trec doi insi pe strada si la un moment dat vad un afis "Nunta lui Figaro". Unul ii spune celuilalt "Bai, ia uite o nunta aici, hai sa mergem si noi sa vedem cum este".
Platesc la intrare si intra in sala. Peste citeva minute, incepe spectacolul. Pe scena actorii cinta "Da-mi palariaaaa, Nu-ti dau palaria", din nou "Da-mi palariaaaa, nu-ti dau palariaaaa".
Asteptind citeva minute, cei doi se uita unul la altul si se intreaba cit mai dureaza. Vazind ca spectacolul continua, unul din ei se ridica si-i spune unui actor:
- Ba, da da'i ba odata palaria lu' ala si puneti masa ca mi s-a facut foame

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPREZEN_ A_ I_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult