Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
Seful unui trib de indieni satul sa-i vada pe indieni lenevind ii cheama la el:
-Ba, am citit in stele ca va fi o iarna foarte grea. Taiati si voi 30 metri cubi de lemne. Astia au taiat si iarasi au inceput sa leneveasca. Seful tribului ii chema iarasi: "Ba, am citit in stele ca va fi o iarna si mai grea, mai taiati 50 de metri cubi de lemne". Si tot asa. La un moment dat seful tribului suna la "starea vremii": "Fiti amabili, cum va fi iarna aceasta"?
"Pai va fi o iarna deosebit de grea"
"Dar intre noi fie vorba, cum va dati seama?", intreba seful tribului.
"Pai am observat ca indienii fac mari rezerve de lemne"!!!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ G_ _ _ R_ _ _ RE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
2 aprilie 1864
Se adopta "Legea comunala"
La 2 aprilie 1864 s-a adoptat, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, "Legea comunala", de inspiratie franceza, care prevedea organizarea comunelor urbane si rurale.