Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un copil ii scrie o scrisoare lui Mos Craciun:

"Dlaga Mosule, te log mult sa-mi aduci un tlenulet electlic, o masinuta si o ciocolata."

Se duce copilul la Posta si duce scrisoarea. Postaritele deschid scrisoarea, o citesc si li se face mila de copil.

Hotarasc ele sa puna mana de la mana si sa-i cumpere copilului darurile.

Acestea strang banii, cumpara trenuletul, masinuta, dar de ciocolata nu le mai ajung banii.

Dupa ce trimit cadoul copilului, la cateva zile, copilul duce la Posta o alta scrisoare, cu multumirile pentru Mos Craciun:

"Dlaga Mosule, iti multumesc pentlu cadouli! Tlenuletul este magnific, masinuta este supel. Eu sunt convins ca mi-ai tlimis si ciocolata, da' cled ca nesuferitele alea de la Posta au mancat-o.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

V_ LIDIT_ TE_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei

La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).

› vrei mai mult