Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cocosul de mare (Lodoicea seychellarum) - este un palmier care creste pe tarmurile pietroase ale micilor insule situate in arhipelagul Sechelles din Oceanul Indian. Fructele sale, "nuci de mare", "cocos de mare" sau "nuca maledivica" au un diametru de aproximativ 50 de cm si ating o greutate de pana la 25 de kg. Din samburele fructului se pot face recipiente pentru apa cu o capacitate de 7-8 litri. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Vine o frantuzoaica in Brasov ca sa vada Biserica Neagra. Cum nu cunostea bine romana si-a cumparat un dictionar. Vede o femeie si o intreaba: -Nu va suparati, aici e Biserica Neagra?
raspunde: -Aha
Repede i-a dictionarul si cauta. Nu gaseste cuvantul si zice ca poate nu e aici. Mai vede o femeie: -Nu va suparati, aici e Biserica Neagra?
raspunde: -Aha.
Iar se uita. Peste vreo 2 minute vede alta femeie. O intreaba daca stie franceza, femeia ii spune ca da si atunci ea o intreaba: Aici e Biserica Neagra?
raspunde: Da
Pai am mai intrebat 2 femei si mi-au raspuns "aha".
-Alea sunt de la tara.
Si dumneata esti de la oras?
-AHA(rofl)
Shop Clopotel.ro
![Batalia pentru radio. Povestea luii Guglielmo Marconi - Beverley Birch](https://www.libris.ro/img/pozeprod/501/500661-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RE_ _ IZI_ ORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Batalia pentru radio. Povestea luii Guglielmo Marconi - Beverley Birch](https://www.libris.ro/img/pozeprod/501/500661-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".