Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Obiceiul impodobirii bradului de Craciun isi are probabil originea la egipteni. Acestia isi ornau casele, in cea mai scurta zi a anului (22 decembrie), cu frunze de palmier. Mai tarziu obiceiul a fost preluat de catre romani, primii care au inlocuit palmierii cu brazi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Asemanari: scoala/emisiuni si filme la tv
Ora de dirigentie = Stirile PRO tv
Ora de mate = Mision Imposible 4
Fituica = Te uiti si castigi
Soptitul = SMS la MTV
Vacanta = Publicitate
Nota 10 = Al Saselea Simt
Nota 3 = Chestiunea Zilei
Elevul silitor = Disparuti fara urma
Elevul chiulangiu = Tanar si nelinistit
Chiulitul = Gone in 60 Seconds
Sedinta cu parintii = Pacatele trecutului astazi

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPRE_ ENTATIV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult